Klantcase
Lande Group

Alle transporttaken uitbesteden?

“Enkele jaren geleden besprak ik met Joep van de Kamp ons idee om alle transporttaken uit te besteden”
Aan het woord is Reinier van der Lande, Operations Manager bij Lande Group uit Schijndel.

De case in detail

“Van de Kamp vervoerde onze producten al sinds jaar en dag naar onze afnemers en we beseften uiteindelijk dat er best wel winst te behalen viel als we gingen nadenken over het gehele concept van productie, opslag, logistiek en transport”.

Van de Kamp is al 90 jaar actief als transporteur van meubelen van gerenommeerde meubelfabrikanten uit Nederland en veel andere landen in West-Europa.

“We hebben onze gezamenlijke kennis en ervaring samen uitgewisseld en daar ontstond uiteindelijk een heel nieuw idee uit. Alles wat nu gereedkomt in onze fabrieken wordt door van de Kamp enkele keren per dag bij ons in Schijndel en Lanaken (B) opgehaald. Onze productieseries zijn daardoor groter en de ombouwtijd-verliezen zijn sterk gereduceerd”, aldus Reinier van der Lande.

“Vanuit hun magazijnen in Druten levert van de Kamp een aantal keren per week uit naar onze eindklanten. Dat levert een grotere flexibiliteit en betrouwbaarheid op. We zijn beiden trots op wat we bereikt hebben en zien dit model als een voorbeeld waartoe een open en hechte samenwerking kan leiden”.

“Ja, beide partijen zijn trots op deze samenwerking”, aldus Reinier van der Lande.