Internationaal Transportbedrijf Van de Kamp is al meer dan 90 jaar dé partner op het gebied van (inter)nationaal transport. Met ruim 80 vaste medewerkers in dienst vormen wij een hecht familiebedrijf. Het is onze passie om veilig en betrouwbaar transport te verzorgen voor onze relaties en hen te ontzorgen.

Welkom bij onze familie!

Van de Kamp vormt een hechte familie met onze medewerkers én onze relaties. We zijn er trots op dat ons familiebedrijf gegroeid is tot een stabiele en betrouwbare organisatie. Onze chauffeurs werken graag voor van de Kamp en waarderen de familiewaarden alsof het hun eigen bedrijf is. Daarnaast spreken ze hun talen en dat is wel zo handig als je door heel Europa rijdt!

 

Ons familiebedrijf bestaat uit twee divisies, als eerste de groep Meubeltransport- en Warehousing. We beschikken over een groot aantal kastentrailers die laadvloeren op meerdere niveaus hebben voor een optimale beladingsgraad. Daarnaast zijn de auto’s lucht geveerd. Als tweede bestaan we uit de groep Stukgoedvervoer, hierin beschikken we over Box Trailers, Koelers, Mega Tautliners, Walking Floor trailers en Volume Combinaties.

Ons materieel

Ons materieel bestaat uit een modern wagenpark en wordt in onze eigen werkplaats onderhouden. Onder meer beschikken wij over:

–  Een 8-tal LNG-auto’s

–  LZV’s

–  Mega Combinaties Kast/Taut (klep)

–  Wisselbakcombinaties BDF Systeem (klep)

–  Bakwagens (klep)

–  Trekkers/Opleggers (klep)

–  Megatrekkers/Opleggers

–  Koelers met enkele- en dubbele verdampers

–  Walking Floors

Onze kernwaarden

#1 People First
We hebben het niet alleen over vrachtwagens en logistiek. Bovenal draait ons bedrijf om mensen en langdurige relaties. Samen met onze collega’s, partners en klanten streven we naar gemeenschappelijke doelen.

#2 Let’s do this
We kunnen praten wat we willen, maar uiteindelijk moet er iets gebeuren. En op de een of andere manier: wij regelen het. Daarbij ontzorgen we onze klanten altijd. Daar kunnen ze op rekenen.

#3 We love furniture
We kunnen alleen excellente specialisten in meubellogistiek zijn, als we echt weten wat we doen. Onze expertise is gebaseerd op tientallen jaren ervaring, bewezen methoden en zelfs meer; op de liefde voor het product. Dat maakt ons onverslaanbaar in wat we doen.

Missie

In de jaren ’50 van de vorige eeuw ontstond er aansluiting bij de opkomst van de meubelindustrie in onze regio, het Land van Maas en Waal. We hebben ons bestaansrecht in die periode opgebouwd door de geproduceerde meubelen uit de regio te vervoeren naar de vele afnemers in de meubelbranche.

 

Inmiddels is deze industrie voor een groot deel verdwenen uit onze omgeving. Het wegvallen van de directe markt in de nabijheid van ons bedrijf heeft ons netwerk wel stap voor stap groter gemaakt. Door vast te houden aan de dingen waar we goed in zijn hebben we een steeds grotere klantenkring opgebouwd in binnen- en buitenland. In feite hebben we de expertise uit het verleden doorgezet naar het heden en daarmee onze positie vergroot en versterkt.
Ten gevolge van de veranderingen in Europa, zoals het wegvallen van grenzen, zijn we inmiddels een partner voor grote en kleine meubelfabrikanten in heel West-Europa.

 

We zijn specialist in het vervoeren van halffabricaten en eindproducten in de meubelindustrie, stukgoed- en groupagesector door op tijd, veilig, efficiënt en zonder verdere tussenopslag af te leveren op de eindbestemming van onze afnemers. Hoogwaardige meubelen zonder schade vervoeren is een kunst op zich. De opgebouwde ervaringen uit het verleden zijn vastgehouden, geborgd en naadloos overgebracht op de huidige generatie chauffeurs, planners en warehousemedewerkers. Ons materieel is ingericht op het vervoer en de handling van kwetsbare producten uit deze branche. Dubbele laadvloeren in de trucks zorgen voor een hoge efficiëntie en de lucht-geveerde voertuigen zorgen voor een veilig, schadevrij transport. Dat is inmiddels ook ons handelsmerk!

Visie

Onze toekomst ligt in het verder uitbouwen van de ervaring van de afgelopen 90 jaar. De borging van de praktische kennis wordt steeds belangrijker in de veranderende wereld. Vakmanschap blijft alleen bestaan bij het doorgeven van de zorg en kwaliteit aan nieuwere generaties. Ons huidige management staat voor de opdracht om vast te houden aan de normen en waarden van het transport-vak voor de meubelindustrie en stukgoedvervoer maar moet ook de concurrentie blijven aangaan met omringende buurlanden en goedkopere Oost-Europese collega transporteurs. Dit vergt verdere professionalisering, een nog grotere efficiëntie en het verder opleiden van huidige en toekomstige werknemers.

 

De familiewaarden, welke zorgvuldig zijn opgebouwd, zijn en blijven het speerpunt van het te voeren beleid. De informele sfeer en de korte lijnen in de organisatie welke tot het specifieke karakter van ons bedrijf hebben geleid zullen behouden moeten blijven voor de huidige en toekomstige generaties.

Van de Kamp house

Volledig ontzorgen

Bij van de Kamp vinden wij het belangrijk om de klant volledig te ontzorgen. De beste chauffeurs met veel vakkennis en ervaring zullen worden ingezet voor het transport van jouw lading. Betrouwbaarheid en veiligheid staan bij van de Kamp hoog in het vaandel. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden op het gebied van transport en het volledig ontzorgen? Neem dan contact met ons op!

Historie

Ons bedrijf vindt zijn oorsprong in de foerage-handel in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De rietindustrie was in die tijd een belangrijke economische bron in het Land van Maas en Waal.

Met het wegvallen van deze industrie was de regio gedwongen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en de opkomst van de meubelindustrie dankt zijn bestaan aan die periode. Deze ontwikkeling heeft ons bedrijf kansen geboden om een stabiele vervoerspartner te worden voor producenten en detaillisten in de meubelindustrie.

Oldtimer