Downloads

Stappenplan: Dit moet je regelen voor internationaal transport

Meubeltransport bestaat uit meer activiteiten dan alleen het vervoer zelf. Denk aan verzekeringen, eventuele douane- en verpakkingseisen en nog veel meer. Voordat je start met het internationaal transporteren van goederen, is het handig om jezelf af te vragen met welke vervoerder je wil verzenden en hoe het zit met documentatie en verpakkingen. De keuzes die je hierin maakt bepalen of jouw meubels goed aankomen op bestemming. Hieronder behandelen we 5 uitdagingen die je te wachten staan bij internationaal meubeltransport.

Zo tackel je het toenemende chauffeurstekort

Niet alleen Nederland, maar heel Europa kampt met een toenemend chauffeurstekort. De coronapandemie, Brexit en de afnemende populariteit van het beroep van vrachtwagenchauffeur hebben erin gehakt in de branche. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een groot tekort is aan chauffeurs. Hoe ga je ervoor zorgen dat je alsnog voldoende chauffeurs hebt als bedrijf? We bespreken kort de oorzaken en geven tips hoe jij dit tekort tackelt.

Wat zijn de voordelen van Groupage Transport?

Een vrachtwagen laten rijden voor enkele goederen is ontzettend duur. Door te kiezen voor groupage kan je transport efficiënt worden uitgevoerd. Bij groupage worden verschillende stukgoed opdrachten gecombineerd. In één vrachtwagen worden verschillende ladingen van verschillende bedrijven samengevoegd. Kiezen voor groupage levert je verschillende voordelen op, hier vertellen we je graag meer over.

Trendrapport: Drie trends die de transportsector gaan veranderen

De wereld van transport ontwikkelt zich snel. Van duurzaamheid verbeteren tot schaalvergroting en ontwikkeling op de arbeidsmarkt; zaken waar aankomende periode op gefocust wordt. Zo is en blijft de transportbranche een dynamische branche, gekenmerkt door grote veranderingen. Waar moet je rekening mee houden en hoe kun je jezelf voorbereiden op deze trends? Wij hebben het uitgezocht en delen graag de belangrijkste trends.

Checklist: Transport. Zelf doen of uitbesteden?

Zit je er aan te denken transport uit te besteden? Dan is deze checklist onmisbaar. Aan de hand van de belangrijkste onderwerpen nemen we jou mee in de overweging. Wat komt er bij kijken en wanneer is het juiste moment om het (meubel)opslag en/of transport uit te besteden.