Klantcase
Het Anker

Waarom moeilijk doen, als het samen kan?

“De quote “waarom moeilijk doen als het samen kan” is dan wel niet door de voorouders van onze bedrijven bedacht, maar de samenwerking met Van de Kamp staat nog steeds. Deze samenwerking bestaat inmiddels zelfs al ruim 40 jaar. Sterker nog, de samenwerking is hechter dan ooit”, aldus Ron Gubbels.

De case in detail

Aanleiding

Aan het woord zijn Ron Gubbels van meubelfabriek Het Anker
en Joep van de Kamp van Internationaal Transportbedrijf Van de Kamp.

 

“De quote “waarom moeilijk doen als het samen kan” is dan wel niet door de voorouders van onze beider bedrijven bedacht maar de samenwerking met van de Kamp, die nu 40 jaar geleden is begonnen bestaat nog steeds. Sterker nog, die samenwerking is hechter dan ooit”, aldus Ron Gubbels.

 

Joep van de Kamp vervolgt; “Het Anker en wij, beiden al meer
dan 90 jaar oud, hebben elkaar zo’n 40 jaar geleden ontdekt. Het Anker produceerde in die tijd zware eiken meubelen en wij vervoerden die meubelen met name naar Duitsland. H
et Anker is inmiddels het stadium van eiken meubelen al lang voorbij en wij hebben, mede door die ervaring, een stabiel internationaal opererend meubeltransportbedrijf opgebouwd”.

Oplossing

Joep vervolgt; “In eerste instantie namen we alleen het vervoer voor onze rekening. Anno vandaag zijn we compleet in elkaar vervlochten. De geproduceerde meubelen worden direct door ons opgehaald, droog en veilig in onze magazijnen gegroepeerd opgeslagen en precies op tijd uitgeleverd naar de dealers door heel Europa”

 

Ron Gubbels vult aan: “Met name het direct ophalen en groeperen maakt de samenwerking met van de Kamp financieel aantrekkelijk en erg efficiënt.

Bij ons kan alle beschikbare ruimte dan ook gebruikt worden voor ontwerp, showroom en productie”.

 

En zo blijven beide bedrijven allebei de dingen doen waar ze goed in zijn. De een maakt fantastisch mooie meubelen. De ander zorgt voor Just in Time levering bij de dealers. En deze samenwerking gaat door. Nadenken over nog slimmere innovaties, meer digitaliseren, aansluiten op elkaars strategieën. Dat is wat we doen en wat de samenwerking zo prettig maakt.

 

“Waarom moeilijk doen als het samen kan!”

"Ons bedrijf vindt zijn oorsprong in de foerage-handel in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De rietindustrie was in die tijd een belangrijke economische bron in het Land van Maas en Waal. Met het wegvallen van deze industrie was de regio gedwongen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en de opkomst van de meubelindustrie dankt zijn bestaan aan die periode. Deze ontwikkeling heeft ons bedrijf kansen geboden om een stabiele vervoerspartner te worden voor producenten en detaillisten in de meubelindustrie."
Joep van de Kamp
Directeur Van de Kamp
Deze website maakt gebruik van cookies. Bekijk onze privacy verklaring.